Friday, June 22, 2012

Az Index javított, részben


Ezt:

"Jól tette Magyarország, hogy futni engedte 2000-ben?
Igen. Egy családos emberről van szó, aki gondatlan balesetet okozott: ilyenkor a legritkább esetben szokták megakadályozni a hazatérést a jogerős ítélet meghozatala előtt, különös tekintettel arra, hogy a két európai jogállamról volt szó, akikről feltételezhető volt, hogy elősegítik egymás jogerős ítéleteinek végrehajtását."

...viszont helyre kell raknunk:
  • Igen. - Jól tette, hogy futni hagyta? És a válasz igen? MG, már megbocsáss, szégyeld magad. Arról nem is beszélve, hogy a jog mindenkire vonatkozik. Egyformán. Vagyis nem fut senki sehova, hanem leüli. 
  • "Egy családos emberről van szó" - még egy ökörség.  A bűncselekmény szempontjából az elkövető családi állapota irreleváns. Egyébként is: mindenki családos, egyébként nem lenne itt.
  • "ilyenkor a legritkább esetben szokták megakadályozni a hazatérést a jogerős ítélet meghozatala előtt" - hát ezt meg honnan veszi MG? Bereczné bíró mondta, az útleveles? Idejövök Akármilyenisztánból, kinyírom a fél várost, aztán hazamegyek zsúrra, és "elfelejtek" visszajönni az ítételhirdetésre meg a börtönre?  Ráadásul Akármilyenisztánnal nincs is kiadatási egyezményünk?  
  • "a két európai jogállamról van szó" - irreleváns, ezt épp az elmúlt 12 év bizonyítja.
  • "akikről feltételezhető volt, hogy elősegítik egymás jogerős ítéleteinek végrehajtását" - ja. Kéretik elolvasni Mr. Justice Hardiman indoklását. Azt se tudja, hol van Magyarország, nem hogy elősegítsen akármit. Ami nem a szigetén van, az neki 'külföld'.

No comments:

Post a Comment

Please leave a comment: